Mitől különleges a Hedrin?

Ahelyett, hogy rovarölő szerrel mérgeznénk meg a fejtetveket, a Hedrin termékek fizikailag pusztítják el őket.

A Hedrin az egész család számára alkalmazható?

A Hedrin termékcsalád valamennyi terméke használható terhesség alatt* , a Once gél, Treat&Go és Protect&Go termékek már hat hónapos gyermekeknél, az All-in-One sampon pedig 1 éves kortól. A Hedrin termékek nem tartalmaznak oldószereket, amelyek egyes asztmásoknál problémát okozhatnak.

*Minden esetben beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt bármilyen gyógyszert szedne vagy orvosi eszközt használna terhesség alatt.

Használható-e a Hedrin festett vagy szőkített hajon?

A Hedrin Once tartós hajfestékekkel együtt használható.
Féltartós és ideiglenes hajfestékek esetén azonban ez az alkalmazott festék típusától függhet.

A dimetikont (a hatóanyagot) és a ciklometikont (a Hedrin oldatban lévő vivőanyagot) több samponban és kondicionálóban használják, de néhány nem tartós hajfestékre hatással lehetnek.

A legjobb, ha először a haj egy kis területén kipróbálja, majd kimossa, hogy ellenőrizze az összeférhetőséget, vagy várja meg a festék természetes kimosódását, mielőtt elkezdi a kezelést.

Ha kétségei vannak, konzultáljon fodrászával az alkalmazott festékekkel kapcsolatban.
Nem tanácsos a Hedrin Once gélt közvetlenül a haj színezése vagy szőkítése előtt használni, mert megakadályozhatja, hogy a haj színfelvételét. A Hedrin Treat & Go termék vízbázisú, és a haj színezése előtt és után is használható.

A Hedrinnek kellemetlen szaga van?

Nem. A Hedrin Once Penetrol®-t tartalmaz, amely kellemes, enyhe illatot kölcsönöz a terméknek. A Hedrin Treat & Go nem tartalmaz hozzáadott illatanyagot.

Mi a helyzet a tetűpetékkel?

A Hedrin Once klinikailag bizonyítottan2 egy lépésben elpusztítja a tetveket és a petéket. Ha a Hedrin oldatot vagy a Treat & Go készítményt használja, a tetvek hatékony kiirtásának biztosítása érdekében az első kezelés után hét nappal egy második adag lotiont kell alkalmazni, hogy az első alkalmazás óta esetlegesen kikelt petéket is kezelje. A „serkék” (üres petetokok) a hajhoz tapadnak, de teljesen ártalmatlanok.

Ki kell fésülnöm a tetveket?

Miután a tetvek elpusztultak, ki kell őket mosni, illetve könnyen kifésülhetők a hajból – nincs szükség intenzívebb fésülködésre. Az üres petetokok vagy serkék a hajszálakhoz tapadnak, és szükség esetén az ujjakkal vagy finom fogú fésűvel eltávolíthatók. A Stubborn Egg Loosening Lotion segíthet az eltávolításban. Az All-in-One sampon megkönnyíti a serkék kifésülését.

Nem válnak rezisztenssé a fejtetvek?

Nem. A Hedrin termékek hatásmechanizmusa miatt (a tetvek fizikai úton pusztítják el, nem pedig mérgezéssel) a tetvek nem tudnak rezisztenciát kifejleszteni velük szemben – ugyanakkor a rovarölő szereknek ellenálló tetveket is képesek elpusztítani.

Milyen gyakran ismételhetem a kezelést?

Ha rövid időn belül újrafertőződés jelentkezik, akkor a Hedrin termékek a kezelést követő 7 nap elteltével használhatók.

Mekkora mennyiségre lesz szükségem a termékekből?

Egy kis mennységű Hedrin sokra elég. A szükséges mennyiség teljes mértékben a kezelendő haj hosszától függ. Egy 50 ml-es flakon elegendő a rövid haj két adagban történő kezeléséhez. Hosszabb hajhoz vagy többszöri kezeléshez nagyobb kiszerelésre lesz szükség.

Lehet valahogyan védekezni a fejtetvesség ellen?

Vannak különböző házi gyógymódok, amelyekről az emberek azt állítják, hogy képesek elriasztani a fejtetveket és segítenek megelőzni a fertőzést, de a hatékonyságukat alátámasztó bizonyítékok nagyon korlátozottak. A Hedrin Protect&Go egy (Activdiol 1%-ot tartalmazó) kondicionáló spray, amely klinikailag bizonyítottan1 segít a fejtetvek elleni védekezésben.

Mi történik, ha véletlenül kiöntöm a terméket?

A Hedrin Once gél szilikon alapú készítmény, és a véletlenül kiömlő folyadékkal óvatosan kell bánni, mivel az csúszásveszélyt okozhat.

A kemény felületekre kiömlött szennyeződéseket tiszta, száraz ruhával vagy papírtörlővel lehet feltakarítani, amelyek felszívják a kiömlött folyadékot, majd az olajos maradványokat tisztítószerrel lehet eltávolítani.

Ha a termék ruházatra kerül, a felesleget tiszta ruhával vagy papírral itassa fel, majd használjon saját zsír-/olajfolt-eltávolítót, vagy pedig mosó- vagy mosogatószerrel dörzsölje be az érintett területet. Hagyja ázni körülbelül egy órán át, majd a szokásos módon mossa ki. A Treat&Go és Protect&Go készítmények nedves ruhával feltakaríthatók, a szennyezett ruhadarabokat pedig öblítse ki és mossa ki a szokásos módon.

1 Burgess, I.F., Brunton, E.R., French, R., Burgess, N.A., 2014. Prevention of head louse infestation: a randomised, double-blind, cross-over study of a novel concept product, 1% 1,2-octanediol spray versus placebo. BMJ Open 4, e004634. https://doi.org/10.1136/bmjopen-2013-004634

2 Burgess IF. 2009 The mode of action of dimeticone 4% lotion against head lice, Pediculus capitis. BMC Pharmacology 9: 3, doi:10.1186/1471-2210-9-3